ART ON DISPLAY #3

NO NEWS IS GOOD NEWS
13- 26.11.2017

Artiști – Dan Acostioaei, Pavel Brăila, Vlad Nancă, Veda Popovici, Mona Vătămanu și Florin Tudor

Curator – Mircea Nicolae

Proiectul ART on DISPLAY transformă de trei ani Bucureștiul într-o galerie de artă temporară, găzduind în vitrinele magazinelor și în alte spații cu acces stradal, expoziții și instalații site specific. ART on DISPLAY propune un dialog direct între cultura contemporană și locuitorii orașului prin intervenții site specific în spații - vitrină, asumând astfel generarea unui alt tip de prezență vizuală față de display-ul excesiv al imaginilor cu caracter comercial din spațiul public. Această abordare a spațiului urban își propune o reflecție asupra stadiului estetic actual al orașului „forțând” un dialog cu excesul de imagini comerciale care populează viața de zi cu zi a trecătorilor. Prin ritmarea traseului firesc în oraș cu lucrări și intervenții artistice se poate crea o tensiune între imaginile „seducției” construite de industria marketingului și cele generate de nevoia artiștilor de a-și revendica un spațiu vizibil și direct accesibil.
ART on DISPLAY este un program inițiat începând cu anul 2014 de către Asociația Ephemair cu peste treizeci de evenimente produse pînă în prezent.
Prima ediție ART on DISPLAY a avut loc în perioada 16-26 Octombrie 2014, harta celor zece proiecte site-specific găzduite în diferite locații având ca punct principal Bulevardul Calea Victoriei. Pentru a doua ediție harta locațiilor participante a fost extinsă și în alte zone , recuperând prin intervențiile artiștilor și spații neutilizate temporar sau permanent al căror vizibilitate în spațiul public influențează direct aspectul orașului.

ART on Display #3 propune în perioada 13 – 16 Noiembrie 2017 intervenții desfășurate în patru vitrine localizate în zone diferite din București: Bd-ul Calea Victoriei, Bd-ul Nicolae Titulescu, Piața Alba Iulia și Bd-ul Unirii.
Programul din acest an va fi coordonat de către curatorul invitat Mircea Nicolae și va prezenta sub titlul: NO NEWS IS GOOD NEWS o serie de intervenții site specific realizate de către artiștii: Dan Acostioaei, Pavel Brăila, Vlad Nancă, Veda Popovici, Mona Vătămanu și Florin Tudor.
ART on DISPLAY aduce cultura contemporană în spațiul cotidian și în spațiul urban îmbunătățind astfel calitatea vieții orașului fără a-i invada spațiul, vindecând chiar dacă temporar zonele „bolnave”, recuperând în favoarea culturii spațiile neutilizate. Se produce astfel un dialog între clădirile neutilizate și stradă, arta devine accesibilă tuturor, iar publicul nu mai este cel care pășește într-o galerie de artă, ci se formează din fiecare trecător care se oprește să privească.

Facebook .


Parteneri


Next
PROIECTE